neděle 9. listopadu 2014

Tvarohová bábovka

Po dlouhé době jsem upekla něco nového. Pořád jsem točila dokola ty samé moučníky, takže musela brzo nastat změna. Původně to měla být vánočka, ale někde jsem asi udělala konstrukční chybu, takže místo vánočky byla bábovka. V případě, že byste ji dělali vy, tak dejte vědět, jestli jste těsto měli tuhé nebo tak akorát na bábovku.

250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 150 g moučkového cukru, 150 g změklého másla, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce

Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme vejce a tvaroh a znovu šleháme, až je hmota hladká. Nakonec přidáme mouky smíchané s práškem do pečiva a přisypeme k vyšlehané směsi.

Varianta a
Pokud vám vyjde tuhé těsto, zpracujte ho a těsto rozdělte na 9 částí, z kterých pak upletete klasickou vánočku (Nejprve základnu ze čtyř částí, na ni druhou ze tří částí a nakonec cop ze dvou pruhů). Necháme odpočinout, potřeme vejcem a například i mandlemi a pečeme v troubě, kterou jsme vyhřáli na 180°C 40 - 50 minut.

Varianta b
Pokud vyjde polotuhé těsto, buď ho zpracujete do varianty A nebo těsto vložte do bábovkové formy, kterou jsme si vymazali tukem a vysypali moukou. Vložíme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 180°C a pečeme 40 - 50 minut.

Zdroj

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF