pondělí 16. prosince 2013

Kakaovo - pomerančové sušenky

Na tyhle krásné sušenky mě přivedla Maryna a protože její fotografie jsou nádherné, až se sbíhají sliny, rozhodla jsem se, že hitem letošních Vánoc budou popraskané sušenky. Na mě jsou až moc hořké, ale musím uznat, že kombinace kakaa a pomeranče je opravdu vynikající. Po upečení je povrch krásně křupavý a vnitřek je měkký, což je fantastické :-)

Rozpis je na 25 sušenek, ale dělala jsem z dvojnásobného množství, aby každý měl dostatek.

50 g hladké mouky, 25 g kakaa, 70 g moučkového cukru, 25 g změklého másla, 1 vejce, 3 lžičky pomerančové kůry,  ½ lžičky prášku do pečiva, 1 lžička pomerančového likéru nebo pomerančové šťávy, moučkový cukr na obalování

Pomeranč očistíme a nastrouháme na struhadle nadrobno. Přidáme mouku, kakao, cukr a  změklé máslo.

Promícháme a přidáme rozšlehané vejce, prášek do pečiva a nakonec pomerančovou šťávu nebo likér.

Vypracujeme těsto, které se bude hodně lepit, zabalíme do folie a dáme do lednice vychladit minimálně na dvě hodiny.

Potom těsto vytáhneme, rozdělíme na dvacet pět částí a z každého kousku uděláme kuličku, kterou obalíme v moučkovém cukru.

Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut.

Zdroj:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF