pátek 10. května 2013

Pohár s pudinkovým krémem

Tohle měl být původně koláč. Ale na uvedené množství bych potřebovala mnohem menší formu. Nakonec jsem udělala šest pohárů a bylo toho akorát.

V receptu byl také napsaný 1 plát kakaového dortového korpusu. Ale já ho tedy v žádném případě neměla, takže jsem nahradila sušenkami a myslím, že to byla dobrá volba. Ale pokud by to někomu nevyhovalo, klidně se dá použít i tmavý piškot.


1 balení tmavých sušenek, asi 100 g másla, 1 vanilkový pudink bez vaření, 250 ml smetany ke šlehání, 2 konzervy mandarinek, 2 kelímky zakysané smetany, trochu cukru, čokoládová poleva na ozdobu

Sušenky rozdrtíme a smícháme s máslem, které jsme trochu rozpustili. Dáme do pohárů. 

Mandarinky z jedné konzervy scedíme, šťávu dáme stranou a ovoce překrájíme.

Do uzavíratelné misky vysypeme pudinkový prášek, přilijeme šlehačku, kompotovou šťávu a mandarinky. Vše lehce promícháme, misku uzavřeme a protřepeme asi 2 minuty, krém ztuhne.

Krém dáme na připravené sušenky, dáme do lednice vychladit. Potom smícháme dohromady zakysané smetany s cukrem a rozetřeme na krém a poháry dozdobíme kousky mandarinek a polevou. Tu si připravíme tak, že na pečící papír uděláme s polevou mřížky a necháme ztuhnout, nejlépe v lednici.

Zdroj:
kalendář Sladké recepty 2013

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF