úterý 2. října 2012

Jahodový moučník z ricotty

Měla jsem doma kelímek Ricotty, kterému se kvapem blížila doba spotřeby. Nejprve z toho vznikly naprosto jedinečné ricottové lívance a z druhé půlky jsem udělala naprosto jedinečný moučník. Recept jsem našla u Slávky z blogu  archaa-slavka.blogspot.cz, kde najdete samé dobré recepty.


100 g jahod, 150 g polohrubé mouky, 150 g cukru, 70 g másla, 130 g ricotty, 1 vejce, 1/2  prášku do pečiva, práškový cukr na posypání

Máslo a cukr vymícháme do pěny, přidáme vejce, ricottu a mouku s práškem do pečiva. Jahody umyjeme a očistíme, nakrájíme na menší kousky a lehce vmícháme do těsta.

Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto do formy rovnoměrně rozetřeme, přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 50 minut. Před koncem pečení sundáme alobal.

Upečený moučník necháme vychladit a pak vyklopíme a pocukrujeme. Můžeme ozdobit čerstvými jahodami.

Zdroj

1 komentář:

  1. moc lákavý recept Marti, už jen proto že se mi v lednici povalují dva balíčky riccoty a pořád nevím, co s nimi :-)
    moučník se Ti opravdu povedl!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF