pátek 14. září 2012

The Daring Cooks' September 2012 Challenge: PAELLA

Zářijová výzva byla v režii Inmy z blogu lagalletika. Vyzvala nás, abychom uvařili paellu. 

Když se podíváme trochu do historie vzniku, tak zjistíme, že paella pochází z poloviny 19. století ze španělské Valencie. Narozdíl od našeho rizota můžeme v paelle najít mořské plody. Tolik z historie. 

Paellu jsem připravila ze zeleniny. Raději bych si k tomu dala maso, ale je potřeba vyzkoušet i něco jiného. Na internetu bylo relativně dost receptů, ale stejně mě nezaujalo nic natolik, abych recept vyzkoušela. Tak jsem do mé paelly dala vše, co nám chutná. Součástí paelly je i šafrán. Jenže problém vzniká nákupem, protože jaksi... ehm...vlastně ani nevím, kde šafrán hledat? V kořenářství? V zahradnictví? Takže paella byla bez šafránu.


2 cibule, 2 jarní cibulky, 2 stroužky česenku, 2 papriky, 1 rajče, mrkev, hrášek, kukuřice, rýže dle chuti a strávníků, zeleninový vývar

Nejdříve si uvaříme zvlášť rýži v zeleninovém vývaru. Mezitím, co se rýže vaří, si nakrájíme cibuli nadrobno a osmahneme na pánvi. Přidáme nasekaný česnek a jarní cibulky, chvíli opékáme. Pak přidáme nakrájené papriky, mrkev, rajče, hrášek a kukuřici. Vaříme, až je zelenina měkká.

Nakonec přisypeme uvařenou rýži a promícháme.

3 komentáře:

  1. Vypadá moc pěkně. Jak dlouho trvalo, než ti z Daring Kitchen potvrdili členství? Já čekám už 14 dní. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mimochodem, nevím, kde bydlíš, ale šafrán mají asi ve všech obchodech s kořením a taky u Markse a Spencera...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec nevím, jak dlouho to trvalo, ale asi těch čtrnáct dní? Ale na sto procent to nevím. Myslím, že to bylo psané v pravidlech.

      Bydlím ve městě, ale těch obchodů je tady jak šafránu a možná ještě i méně. Netuším, jestli je tady nějaký obchod s kořením (jsem ostuda)! A Marks a Spencer tady není.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF