čtvrtek 23. srpna 2012

Fazolová polévka

Už dlouho jsem neměla na oběd luštěniny a můžu říct, že mi hodně chyběly. Tentokrát jsem vyzkoušela jinou fazolačku, než které jsem měla na škroby dříve.


1 konzerva bílých fazolí (nebo namočené přes noc), 1 cibule, 1 mrkev, 1 rajče, 1 lžička mleté papriky, 1 bobkový list, olej, špetka oregana a tymiánu, sůl, 1/2 l zeleninového vývaru, 2 stroužky česneku

Cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Potom přilijeme vývar a krátce podusíme. Přidáme nakrájenou mrkev, rajče a bylinky. Vaříme asi 30 minut do změknutí. Před koncem vaření přidáme scezenou fazoli a prolisovaný česnek. 

Na talíři můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.

Zdroj:
Dalších 90 dní

4 komentáře:

  1. Tak touhle polívčičkou bych si určitě deštivý den zpříjemnila :)Mňam

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrá fazolačka přijde vždy vhod,hlavně pro nastávající roční období, prima recepr,též se přidávám mňam, mňam...:))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF