čtvrtek 1. března 2012

Tagliatelle se slaninou

Tohle měly být špagety po uhlířsku. Italsky řečeno Spaghetti alla carbonara. Nakonec z toho byly středoevropské těstoviny s míchanými vejci.

Tak všechno je jednou poprvé a do příště se vyvaruji z chyb, které jsem udělala. Ale když bych to měla shrnout, tak tyhle těstoviny byly jedny z těch, které byly tak dobré, že jsem si musela ještě přidat a to se stává málokdy. 


200 g špaget nebo jiných těstovin, 100 g anglické slaniny, 1 lžíce másla, 1 stroužek česneku, voda z uvařených těstovin dle potřeby, 3 žloutky, 50 g strouhaného sýra, mletý pepř, bazalka, majoránka

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, ale klidně je necháme dovařit úplně. Mezitím si na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu. (Vyberte tu slaninu, kde je hodně masa nebo můžeme dát i nějaký šunkový salám. My jsme měli ještě kousek anglické krkovičky a ta snad byla lepší než slanina.), přidáme máslo, nadrobno nakrájený česnek a zprudka opečeme. Zmírníme teplotu, zalijeme vodou z těstovin s rozšlehanými žloutky a promícháme a už dále nevaříme.

Právě uvařené špagety ihned vložíme do vaječné směsi, posypeme poloviční dávkou nastrouhaného sýru, ochutíme pepřem a kořením nebo čerstvými bylinkami a rychle několikrát promícháme, aby se obalily v omáčce (žloutky však nesmí ztuhnout). Na talíři posypeme zbývajícím sýrem.

Zdroj:
Velká evropská kuchařka

1 komentář:

  1. carbonara, alebo uhliarske spagety su jedno z mojich TOP jedal.. ja ich robim podla Nigelly Lawson trosku inak,ale aj tato verzia vypada chutne :)))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF