neděle 11. prosince 2011

Domácí tiramisu

Do pravého italského tiramisu to má opravdu hodně daleko, ale nám to chutnalo. 


2 sáčky piškotů, 2 pomazánková másla - bez příchutě, 1 smetana ke šlehání, 3 polévkové lžíce cukru, 1 šálek silné kávy, 2 lžíce rumu, kakao 

Nejdříve si uvaříme silné rozpustné kafe (já použila Jacobs Ice-Coffee, protože není tak silný), do kterého přidáme dvě lžíce rumu (vynechala jsem, protože to jedly i děti), necháme odležet. V míse smícháme cukr, pomazánková másla a šlehačku, vyšleháme do hustého krému. Nachystáme si skleněnou mísu, nebo plastovou, co máme po ruce. Do další mísy přelijeme kávu s rumem a namáčíme piškoty, ne moc dlouho, jinak se rozpadnou. První vrstvu piškotu klademe do mísy, na to dáme první vrstvu krému a zase piškoty, krém, piškoty, krém - poslední vrstva bude krém, na který pak nasypeme kakao. Necháme vychladnout cca 2 hodiny a můžeme podávat.

2 komentáře:

  1. Recept vypadá dobře a tiramisu z fotek vypadá velmi chutně! Napadlo mě, že když není po ruce káva, dalo by se třeba použít Caro :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF